Галерия 2017

Списък с обекти от ковано желязо изработени от фирма “Олд Метал” през 2017 година.


Боядисана ограда от ковано желязо

боядисана ограда от ковано желязоМонтаж на врата и ограда от ковано желязо по поръчка във Вършец. Оградните  платна са с рамка от кован квадрат 40*30 със странични колци  от кръгли метални профили и два реда от двустранни ковани шини 25*4.

Разстоянието между вертикалите от обикновен квадрат 15*15 е по-малко за създаване на впечатлението за плътност и непроникваемост на животни.

В средата на платната има допълнителни вертикали до половината на платното, завършващи със заострени връхчета,наподобяващи остър кол, за по-голяма защита и внимание от проникване в двора.

Завършено е с огънат кован профил, използван като опора и съставна част на платното и вече използваните заострени връхчета.

Бравата е стандартна с желязни дръжки от ковано желязо и разчупена форма за по-лесен захват. Използваната боя е със сив цвят и бронзов отеннък по желание на клиента и поръчката.

Повеяе информация за огради от ковано желязо.


Вътрешен парапет от ковано желязо

вътрешен парапет 2017 ковано желязоВътрешен метален парапет във Враца.  Елементите му са изработени ръчно или да се застопоряват единично според представата и желанието на дадената задача.

Съществуват различни варианти и модефикации на модела,н о преобладаващите в тази поръчка са така наречените елементи с есовидна и бъбречна форма.

Разбира се може да се използва и готовият цялостен елемент на готово пано, но това ще зависи и основната цена, както при поставянето и изработката на самостоятелни елементи.

Избира се най-удачният вариант и за двете страни и желанието за краен резултат. Имаме основен кован квадрат или може да се замени с кована шина за по-малък обем на парапета(право на избор на клиента и поръчката) и ковани вертикали с добавка от готов тип на разчупени такива с формата на куки или снадени.

Размерите са съобразени с наклона на парапета и неговият вид.За опора и закрепяне на места е използван и по-голям кован профил.

Парапета завършва с квадратни тапи съобразени с големината и вида на основният профил на който се захваща парапета.

Научете повече за предлаганите от нас метални парапети.

 


Гаражна порта и врата от един вид във Враца

гаражна порта и врата от ковано желязоГаражното приспособление с (метална порта и врата) е състои от кован профил 40*30 и готови ковани вертикали 20*20 с елемент по средата.

В долната част са добавени по още едни вертикали на половината височина на основните от същата големина и размер завършени с заострен край.

За свързването на половинчатите вертикали за останалите е използвана и кована шина 25*4 от двете страни. В горната част на съоръжението е с огънатият основен профил и връхчета избрани за съответния облик.

Бравата е с метални дръжки извити по посока на натиск за по- голямо удобство на съпротивлението за отваряне и затваряне и плътно прилягане на вратата от ковано желязо към основната рамка държаща гаражната порта.

Формата на патронника е стандартна с заключващ механизъм с двустранно заключване и съответния брой ключове.

Вратата и гаражната порта са грундирани и боядисани в цвят черно двустранно за което е отделено време подходящо за самият процес на изсъхване и покритие.

Повече за металните порти от ковано желязо.


Метална Ограда

ограда от ковано желязоОградните платна са с по-голяма дължина от обикновените стандартни размери с цел масивност и различност в стила на оградите.

За разлика от стандартните огради, тези з подобна дължина имат предимството да се поставят наведнъж и монтажът им да не отнеме толкова време като при по-малките на размер платна.

За рамка е използван гладък метален профил 40*40 със съчетание на ковани вертикали 20*20 с допълнително метално украшение по средата,изразяващо буквата S и допълнителни притурки.

Разстоянието е около 10 см между вертикалите като се редуват същите с допълнителни елементи през три прави. В долният край е заварена двустранна шина 25*4 и така образуваните квадрати са попълнени с ковани кръгчета с дебелина и размери 12*6.

Горната част на платното на металната ограда от ковано желязо е с огънат основополагащ профил завършен с островърхи връхчета с ромбовидна форма.

Окачването на оградните платна се застопоряват с анкери за колоната и се завършва с квадратни розетки подхождащи на профила за прикриване на внедрените анкери.

Повече информация за огради от ковано желязо.


Входна врата за двор във Враца

входна врата от ковано желязоОсобеното при тази  входна врата за двор е невъзможността за прикрепянето и поради наклона и устойчивостта и.

За целта се е наложило да се използват гладки профили 50* 50 в ролята на метални колци за застопоряването и издръжливостта на вратата.

За по-голяма надежност са поставени два успоредни профила плюс рамката на самата врата,която е от гладък профил 40*40 застопорени с метални планки по между им, завършен с метални квоцове(топки).

Използвана е двустранна кована шина в долната част на вратата и същата в гоният край само че извита и пригодена за модела на вратата.

Декорацията на входната врата е изцяло идея на клиента и по негово желание са разположени хаотично метални, кръгли профили 12*12,играещи ролята за прикрепяне на металните цветя и топки.

Цвета е пурпурно червен пак взаимстван от желанието и погледа на клиента. Завършваме с метална кована брава и извити дръжки за цялостност на представата за врата на клиента.

Относно поставянето на вратата се изисква нейното високо окачване поради издигащите се пред нея стълби.

Повече информация за врати от ковано желязо.


Метална Врата в Луковит

Вратата е популярен вариант на стандартните метални входни врати. При нея се вижда че направата и е от кован профил 40*30 както за основата,така и за касата.

Има три хоризонтали, от използваният кован профил, две от които са огънати и третият който върви прав.

В долният край се е получил правоъгълник в който се е поставил цялостен готов елемент вграден чрез заваряване, боядисан в златна боя.

Средата е разполовена от кован вертикал 15*15 боядисан пак в злато, което го прави почти незабележим и опорен за закрепянето на четири отделни и самостоятелни пана в златен цвят, така внедрени създава представата за един цялостен изглед.

Над златните орнаменти се открива разделението на двайсетсантиметрови участъци от кован квадрат 15*15 попълнени с бъбрековидни елементи в изправено положение с допирни точки към профилите.

Отделенията и елементите са в черно за по-голям контраст между готовите елементите и връхчетата в златно за да не се прелее с останалата оранаментика.

Така направената метална врата от ковано желязо придава стил и уют на двора.