Галерия 2018

Изделия от ковано желязо изработени и монтирани през 2018 година от фирма “Олд Метал”.


Метална ограда в Козлодуй

метална ограда от ковано желязоОградата и портала от ковано желязо в Козлодуй е емблематична извършена в обратен стил на подредба и размери за височина.

Различното в случая е че огънатият профил 40*40 е разположен надолу и не е кован, като изключение правят вертикалите.

При двукрилният портал имаме добавка от двустанна кована шина 25*4 която свързва и допълнителните вертикали със средната височина и разделя височината на портала с цел съчетание и синхрон на изгледа върху погледа на оградата.

Половинчатите вертикали са завършени с заострени върхове каквито присъстват и най-отгоре на оградните съоражения.С цел подвижност и защита порталът е направен с две крила и брава за заключване, като дава правото за използването само на едно от двете крила.

При оградните платна се завършва с квадратни розетки пригодени специално за това размери за прибиране и прикриване на планките на блокчето. Металната ограда и портал са в така актуалният черен мат цвят заложен в така и нетрадиционният модел на изработка и виждане.

Повече информация за огради от ковано желязо.


Входна врата от ковано желязо в с. Оселна

метална врата от ковано желязоИнтересната аранжировка на металната врата е в това, че почти цялостно е изградена от вертикални ковани профили с размер 15*15 с изключение в долният край в който е поставена двустранна ламарина с дебелина 1,2 мм. обогатена с ъгли и среда в същият метален кафяв цвят наподобяващ старо злато.

Следват ковани кръгчета от ковано желязо с камшичена форма 12*6 поставени не плътно до рамкованата ламарина. По дължината на вертикала са заварени и застопорени интересни метални елементи със завит край от едната страна и формата на листо в другия съединени със скоби специално пригодени за това.

Между тях се разполага релефно цвете сякаш естествен завършек на сглобенит елементи. В следващата височина преди огънатият кован профил имаме повтаращият се модел на камшичени кръгчета.

Връхчетата са заострени и имат плавен преход от долните вертикали, разделящ се от профила. За окачването на врата са послужили анкери и планки закрепени за бетонните блокчета и поставените панти на врата Ф30.

Повече информация за врати от ковано желязо.


Ограда от ковано желязо в с.Манастирище

Ограда от ковано желязо в с.МанастирищеТози тип оградни платна все повече придобиват популярност в сферата на изаботката на загражденията, защото с голямата си обхватност се намалява и работата по издигането на бетонови колони и строителска дейност както и намаляването от по-голяма възможност за преминаването на неканени посетители от животински вид.

Като основен метален профил за оградата е изпозван кован квадрат 40*40 , кована шина 25*4 и ковани вертикали 20*20.

На достатъчно и съразмерно разстояние е разположен готов елемент с ромбовидна форма и размери пригодени с излогението на платната,оцветени в злато.

Между двустранната кована шина и огънатият кован профил са разположени ковани кръгчета. Често използваните заострени връхчета присъстват и тук като завършек в златно покритие. Основната боя е черна, само в елементите в средата на оградата и върховете в злато.


Ограда в Луковит

Използваните профили от ковано желязо са 30*40 и 15*15 за вертикалите.

Имаме ти хоризонтали от които два са огънати и пет вертикали от които един е с цвят злато.

Цялостният елемент в средата на платното е получен като са съединени два отделни самостоятелни пана.

Отстрани са добавени две вертикали с вградени орнаменти в съответният цвят. Най-отдолу е разположена и шарка с метална щампа като готов елемент за вграждане с цвят старо злато.

Отгоре на платното са изправени бъбрековидни елементи прикрепени с основната си част към вертикалите в съседство с същият елемент в обратна посока към другият.

Въпреки основният цвят който е черен завършваме с връхчета оцветени в старо злато,какъвто е и използваният и за останалите орнаменти.

Захващането на оградните платна към колоните е прикрито с предназначените за тази цел квадратни розетки ,съответващи по размер на профила, боядисани в доминиращият цвят ,а именно черен.